Erfgoedacademie: Leerlijn erfgoedbeleid

Locatie
Diverse locaties

Datum/Tijd
• 06 september 2022 - 20 oktober 2022 van Hele dag


Erfgoed vormt een belangrijk onderdeel van onze leefomgeving. Het vertelt verhalen over onze geschiedenis en bindt ons met het verleden. Provincies en gemeenten hebben een belangrijke verantwoordelijkheid om dit prachtige erfgoed te behouden.

Daarom hebben wij speciaal voor de beleidsmedewerker een Leerlijn Erfgoedbeleid ontwikkeld. In deze leerlijn komen alle onderwerpen aan bod die u nodig heeft om een goede invulling te geven aan goed (= ‘gedragen’) erfgoedbeleid binnen uw organisatie.

Duur en inhoud
Deze leerlijn bestaat uit 5 cursusmodules:

1. Erfgoed: een kennismaking start 6 september
2. Gemeentelijk erfgoedbeleid start 27 september
3. Erfgoed en financien  start 20 oktober
4. Verplichte keuze uit 2 andere cursussen uit het aanbod (Erfgoed, economie en toerisme, Vergunningverlening, Erfgoed als bouwsteen, Groen erfgoed, Erfgoed en duurzaamheid, etc.).

Wat bereikt u met deze leerlijn?

  • kennis van het erfgoedveld op hoofdlijnen;
  • inzicht in de diversiteit van het veld;
  • praktische aanpak voor ‘t opzetten van erfgoedbeleid;
  • inzicht in het belang van communicatie over erfgoed(beleid);
  • betere keuzes maken rondom erfgoedbeleid;
  • kennis van subsidiemogelijkheden;
  • kennis van financierings- en fiscale mogelijkheden;
  • inzicht in het werk van erfgoedspecialisten;
  • inzicht in samenhang diverse beleidsvelden;
  • u weet op goede wijze uw nieuwe netwerk in te zetten.

Voor wie is deze leerlijn bedoeld?
Deze leerlijn is bestemd voor de (startende) erfgoedprofessional, werkzaam als beleidsmedewerker bij gemeente, provincie of andere (erfgoed)organisatie. 

Deelnemers
De minimale groepsgrootte van deze cursus is 10 deelnemers.

Kosten
De kosten voor deze leerlijn bedragen €1.850,00 per persoon (excl. 21% btw). Tijdens de fysieke bijeenkomsten is koffie/thee en lunch of borrel inbegrepen.

Praktisch
Voor onze webinars en online cursussen maken we gebruik van het platform Zoom. U krijgt vooraf een link met een korte handleiding toegestuurd om via dit platform deel te nemen.

Tot Slot
In de cursussen van de ErfgoedAcademie zet je theorie om naar de praktijk. Je krijgt concrete tips en informatie waar je meteen mee aan de slag kunt. En je leert hoe je deze kennis in je eigen werkpraktijk toe kunt passen. Dit kost tijd, maar we weten dat je met onze cursussen in je werk ook echt vooruit komt.

Je werkt samen met mensen uit andere organisaties. Zij en je docent vormen een waardevol netwerk, waar je ook na je cursus op terug kunt vallen, wanneer je ergens tegenaan loopt. Of met wie je een inspirerend voorbeeld wilt delen.

Aanmelden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.