Gemeentelijk erfgoedbeleid

Locatie
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Datum/Tijd
• 03 oktober 2023 van 09:30 - 16:00


Erfgoed wordt een steeds belangrijker onderdeel van onze leefomgeving. Tegelijkertijd verandert de rol van jouw gemeente, door decentralisatie van rijkstaken, participatie wetgeving en bezuinigingen. Hoe stel je dan een eigen, geïntegreerd erfgoedbeleid samen? In deze cursus krijg jij handvatten om erfgoed (opnieuw) de hoofdrol te geven in jouw beleid.

De cursus bestaat uit meerdere bijeenkomsten

  • dinsdag 3 oktober van 09:30 – 16:00 uur op locatie
  • dinsdag 17 oktober van 10.00 – 12.00 uur en 13.00 – 15.00 uur online
  • dinsdag 31 oktober van 10:00 – 12:00 uur online

Is de cursus iets voor jou?
Ben jij een (beleids)medewerker in een gemeente waar erfgoedbeleid op de agenda komt of staat? En heb je al globale kennis van het erfgoedveld? Dan is deze cursus iets voor jou.

De cursus is een goede combinatie van theorie en praktijk. Je start met een onderzoek naar het erfgoed in jouw gemeente en bekijkt de aanpak van andere gemeentes. Aan de hand van handige stappenplannen en methodes oefen je met het maken van een erfgoedbeleid. Je leert hoe je financiële mogelijkheden herkent en benut, en hoe je de samenwerking met collega’s van andere beleidsterreinen opzoekt.

Meld je nu aan!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.