Restaureren is in korte tijd een stuk ingewikkelder geworden. Kennis van alleen historische waarden, materialen en constructies is niet meer voldoende; we moeten ook rekening houden met duurzaamheid, economische exploitatie en onderhoud. Dit vraagt om de allernieuwste kennis van technieken, materialen en installaties. Én het vraagt om kennis delen en handelen in het belang van eigenaar en het monument zelf.
Deze baanbrekende leergang is speciaal hiervoor ontwikkeld. Onder begeleiding van zeer ervaren professionals maken de deelnemers een innovatief restauratieplan voor een bestaand object. In 2018 was dat het prachtige Huis Aerdt in Herwen. Het is een unieke leeromgeving, waarmee u niet alleen een voorsprong op de concurrentie neemt, maar tevens mede de praktijk van morgen ontwikkelt.
Voor wie?
Iedereen die betrokken is bij planvorming, voorbereiding en realisatie van restauratie- en herbestemmingsprojecten van cultureel erfgoed. Bijvoorbeeld: architecten, installatie- en bouwtechnici, adviseurs, toezichthouders, woningbouwcorporaties en (semi)overheidsdiensten.
Wat leert u?
Het programma bevat onderwerpen als historische waardebepaling, bouwfysica, installaties, financiering, duurzaamheid en duurzame interventies. Er wordt ook nadrukkelijk aandacht besteed aan creatief en innovatief samenwerken, omdat hiermee belangrijke voordelen kunnen worden behaald.
Aantal bijeenkomsten
De leergang bestaat uit zeven middag/avond-bijeenkomsten, van 12 september tot en met 12 december 2019.
Locatie:
Verschillende, waaronder Arnhem en een nader te bepalen herbestemmingsproject.
Kosten
Inclusief lesmateriaal, catering en excursies bedragen de kosten € 3300,- ex BTW.
Meer informatie?
Meer informatie vindt u hier of op de website van de HAN,
tel: (026)3658139,
E: info.builtenvironment@han.nl
Geef een reactie