Leergang ErfgoedFilosofie

Locatie
Erfgoed Academie

Datum/Tijd
• 15 maart 2024 van 10:00 - 17:00


Van jou als erfgoedprofessional wordt vandaag de dag best veel gevraagd. Tijdens de leergang ontmoet je ervaren erfgoedprofessionals en behandel je samen erfgoeddilemma’s. Door tijdens deze leergang te reflecteren en een visie te ontwikkelen verruim je jouw blik op erfgoed.

Wat je moet weten over deze Leergang

Je werkt al jaren binnen het erfgoedveld en hebt behoefte aan verdieping. Herkenbaar? De leergang Erfgoedfilosofie biedt je dan een mooie kans op reflectie op jouw professie en een training in ‘vaardig overleggen’. Ook verwerf je actuele wetenschappelijke erfgoedkennis. Dit alles doe je samen met mede erfgoedprofessionals die jouw blik op erfgoed ook kunnen verruimen. Samen bezoek je erfgoedlocaties en discussiëren jullie onder begeleiding van Masters over diverse actuele erfgoedthema’s. Aan elke bijeenkomst is een opdracht gekoppeld. Je sluit de leergang af met het schrijven van een essay over jouw opgedane kennis en inzichten.

Masters

De docenten van deze opleiding zijn gerenommeerde Masters op het gebied van erfgoed, zoals Joost Tennekes, Frank Strolenberg en Frank Bergevoet.

De cursus bestaat uit meerdere bijeenkomsten
De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten: een startbijeenkomst, 6 cursusdagen en een slotbijeenkomst, allen op locatie.

Is de Leergang ErfgoedFilosofie iets voor jou?

Ben je een ervaren erfgoedprofessional met minimaal HBO niveau en 5 jaar praktijkervaring? En op zoek naar meer diepgang in je erfgoedwerk? Dan is de leergang Erfgoedfilosofie iets voor jou. Of je nu werkzaam bent in de publieke of private sector, met het gebouwde, het landschappelijke en/of archeologische erfgoed werkt, de leergang is er voor iedere erfgoedprofessionals die werkt op strategisch niveau. De groep is ieder jaar niet groter dan 16 personen. Ook starten wij altijd met een intakegesprek voor de toelating.

Kijk voor meer informatie over het programma en de mogelijkheid voor aanmelden op deze pagina.
https://www.erfgoedacademie.nl/cursusaanbod/leergang-erfgoedfilosofie-15-maart-2024

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.