Leerlijn Behoud je kerkgebouw Overijssel

Locatie
Erfgoed Academie

Datum/Tijd
• 08 december 2023 van 09:30 - 16:30


In Overijssel komen steeds meer kerkgebouwen leeg te staan. De provincie Overijssel vindt het belangrijk dat deze gebouwen behouden blijven voor de toekomst van het kerkdorp en biedt daarom de leerlijn Behoud het Overijsselse kerkgebouw aan. In deze leerlijn ga je aan de slag met toekomstplannen voor jouw kerkgebouw. De Leerlijn start 8 december. Inschrijven kan tot vrijdag 17 november.

  • In deze leerlijn ga je aan de slag met het ‘merk van je kerk’: wie en wat wil je zijn.
  • Je onderzoekt en leert over de gebruiksmogelijkheden van jouw kerkgebouw.
  • Je kijkt naar de behoefte van de omgeving: wie zouden gebruik willen maken van de kerk.
  • Je kiest voor een maatschappelijke, commerciële invulling of een combinatie.
  • Daarnaast onderzoek je het financiële en organisatorische plaatje.

Je krijgt hierbij hulp van experts op het gebied van gebruiksmogelijkheden, omgevingsfactoren, duurzaamheid, financiën en exploitatie. Na deze leerlijn heb je een op maat gemaakt toekomstplan waarmee je direct aan de slag gaat.

Kijk voor programma op de website. De leerlijn is kosteloos en wordt georganiseerd door de ErfgoedAcademie in samenwerking met de Provincie Overijssel.

Meer informatie is terug te vinden op de website van de ErfgoedAcademie

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.