MBA Culture, Heritage & Citizenship gelanceerd

Locatie
• Online

Datum/Tijd
• 01 januari 2016 van 00:00


business

Amsterdam Summer University (AMSU) en the Netherlands Business Academy beginnen een volwaardige deeltijdopleiding MBA Culture, Heritage & Citizenship vanaf januari 2016. Zij voldoen hiermee aan een groeiende behoefte onder ervaren, leidinggevende professionals en consultants in de cultuur- en erfgoedsector. Dit MBA (uniek in Europa!) combineert vaardigheden en kennis uit de bedrijfskunde met ervaringen uit de cultuur-en erfgoedsector. Daarbij wil de opleiding de scheiding tussen materieel en immaterieel erfgoed wegnemen en het betrekken van het publiek ontwikkelen van audience development tot citizenship education.

Waarom MBA Culture, Heritage & Citizenship?
Nu de belangstelling voor erfgoed en de ideeëngeschiedenis van tastbare monumenten toeneemt, zijn vraagstukken van identiteit en burgerschap niet ver weg. Het managen van dit samenhangende complex van op zichzelf staande disciplines en uitvoeringspraktijken vereist een nieuwe, innovatieve en bedrijfsmatige benadering. De deskundigheid van de huidige leidinggevenden in de sector moet op deze gebieden worden aangescherpt. De komende jaren is er behoefte aan professionals die de vraagstelling kunnen combineren met de tools die een gedegen MBA opleiding biedt.

(Gast)docenten
Naast de “klassieke” bedrijfskundevaardigheden worden innovatieve inzichten en modellen uit de werkpraktijk aangeboden. Met modules als HRM, Strategie & Beleid, Leadership, Verandermanagement, Ethiek en andere, sluit deze opleiding perfect aan op de behoefte in de sector. Voor de ideale invulling van de cultuur- en erfgoedpraktijk zijn gastdocenten aangetrokken. Inmiddels hebben o.a. de volgende personen toegezegd als gastdocent hun medewerking te verlenen.

  • Prof. Matthijs van Dijk, Social Design, Universiteit Delft
  • Prof. Zef Hemel, Urban and Regional Planning, Wibaut leerstoel UvA
  • Drs. Liesbeth Jansen, directeur Linkeroever en projectdirecteur Marineterrein
  • Drs. Paul Spies, directeur Amsterdam Museum
  • Dr. Renee Steenbergen, adviseur Mecenaatsontwikkeling en senior onderzoeker aan de Universiteit Utrecht

Op de website van AMSU kunt u de actuele lijst van gastdocenten vinden.

Aanbevelingen!
Ernst Veen: cultureel ondernemer, oud-directeur Nieuwe Kerk en Hermitage aan de Amstel:
“In mijn dagelijkse beroepspraktijk maak ik veel gebruik van hetgeen ik al doende geleerd heb. Een volwassen academische opleiding was er in mijn tijd nog niet. Ik juich dit initiatief van harte toe, vooral omdat de praktijkkennis van zoveel voortreffelijke collega’s in het cursusprogramma is opgenomen. Een must voor avontuurlijke leidinggevenden.”

Harry Starren: oud-directeur De Baak:
“Innovatie begint vaak door bestaande kennis op een andere manier in te zetten, door een vraagstuk vanuit verschillende disciplines te benaderen. Niet alleen een verrijking voor de beroepsbeoefenaren, maar ook een noodzakelijke verbreding van de vraagstelling, waardoor oplossingen bereikbaar worden die voordien niet gezien werden”

Jody Jensen: directeur Institute for Social & European Studies, Köszeg, Hongarije:
“Untill now there is not such a thing as an MBA European Culture, Heritage and Citizenship. No field can be studied in isolation and requires an inter-disciplinary and transdisciplinary approach. An accredited academic course that brings together the business skills from the regular MBA programmes with knowledge from culture, European studies, tangible and intangable heritage studies and citizenship education needs to be developed

Meer informatie kunt u vinden op de website van AMSU.

De uitgebreide folder van het MBA programma vindt u hier!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.