Netwerkdag Archeologie

Locatie
Museumpark Archeon

Datum/Tijd
• 02 september 2022 van 12:00 - 17:30


Wist je dat jouw botten ons bijna alles kunnen vertellen over je leven? Zelfs na duizenden jaren nog? Archeologen kunnen niet alleen het geslacht en de leeftijd van een skelet bepalen, maar ook herkomst en zelfs de ziektes waaraan iemand leed. Wil je hier meer over weten? Kom dan op 2 september naar de Netwerkdag over Osteoarcheologie in Museumpark Archeon.

Over de Netwerkdag
Erfgoedhuis Zuid-Holland organiseert elk jaar een netwerkdag voor iedereen met interesse in archeologie. De Netwerkdag staat dit jaar in thema van osteoarcheologie: archeologisch onderzoek naar botten en tanden van mensen. Tijdens deze bijeenkomst word je bijgepraat over actueel historisch en archeologisch onderzoek en krijg je praktische tips en handvatten.

We gaan aan de slag met de nieuwste methoden, technieken en trends, en duiken in verschillende casestudies in Zuid-Holland. De afgelopen jaren zijn hier diverse interessante onderzoeken naar menselijk botmateriaal uitgevoerd, waar verschillende archeologen over komen vertellen. Verder is er natuurlijk volop de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen en nieuwe gezichten te leren kennen.

Doelgroep
De middag is bedoeld voor alle geïnteresseerden en betrokkenen in (Zuid-Hollandse) archeologie, vrijwilligers, beleidsmedewerkers en archeologen.

Programma
Vanaf 11 juli is het definitieve programma bekend, via onderstaand formulier kun je je alvast aanmelden.

Praktisch
Deelname aan deze netwerkmiddag is kosteloos, maar aanmelden is noodzakelijk.

Aanmelden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.