In september 2019 gaat de tweede editie van de Training Effectief Monumentenbeheer van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) van start. Belangstellenden kunnen zich via onderstaande knop aanmelden voor de training.
Om tot een effectief en kwalitatief hoogwaardig, maar zeker ook innovatief beheer van monumenten te komen, is naast kennis van techniek, processen en wet- en regelgeving een gevoel van ‘goed vakmanschap’ nodig. Hoe maak ik, met alle informatie die voorhanden is en met alle partijen die betrokken zijn, nu de juiste keuzes? Wat zijn stappen om tot die keuzes te komen? En hoe kan ik dat doen zonder voor alles extern advies in te huren? In een tijd waarin de Rijksoverheid meer verantwoordelijkheden aan private partijen over laat, is het voor monumentenorganisaties belangrijk om een eigen stijl in en visie op monumentenbeheer te ontwikkelen.
Tijdens de training zal de NMo een kijkje in hun eigen keuken geven. Dit wordt gedaan aan de hand van het beheer van één van de 29 monumenten die door het Rijk aan de NMo zijn overgedragen. Ook zullen we op bezoek gaan bij meerdere locaties van leden van de NMo, waarbij we zullen ingaan op speciale thema’s in relatie tot monumentenbeheer.
Om u op weg te helpen die eigen stijl en visie (verder) te ontwikkelen, heeft de NMo de training Effectief Monumentenbeheer opgezet. Effectief Monumentenbeheer is een interactieve training, waarbij lezingen door experts, discussie, inhoudelijke intervisie met mede-trainees, en locatiebezoek elkaar afwisselen. Deelnemers brengen zelf een casus in, waaraan gedurende de gehele training wordt gewerkt en die op interactieve wijze wordt behandeld, zowel door de trainer(s) als ook door de mede-trainees. Op die manier verwerven trainees inzicht in de uitdagingen van monumentenbeheer, krijgen zij praktische adviezen en handvatten mee om die uitdagingen aan te gaan en verlaten zij de training met een concreet resultaat.
Wanneer en waar?
De training bestaat uit vier trainingsdagen en één afsluitende dag met eindpresentaties, certificaatuitreiking en borrel. De studielast bedraagt 32-40 uur voor de trainingsdagen en 32 uur voo zelfstudie en het maken van opdrachten.
3 september | Effectief monumentenbeheer: wat, waartoe en hoe
8 oktober | Samenwerken met stakeholders en burgers
29 oktober | Duurzaamheid en energietransitie
19 november | Visieontwikkeling op exploitatie en beheer
10 december | Eindpresentaties, certificaatuitreiking en feestelijke borrel
Kosten en aanmelden
De prijs van de training Effectief Monumentenbeheer van vijf dagdelen is € 950,- (excl. 21% btw) per persoon voor NMo-leden. Voor niet-leden bedraagt de training € 1.375,- (excl. 21% btw) per persoon. De prijs is inclusief cursusmateriaal, catering en locatiebezoeken.
Aanmelden voor de training kan via deze link. De periode van aanmelding loopt van 1 t/m 31 mei 2019.
Meer informatie vindt u in deze brochure (pdf).
Geef een reactie