Platform Post 65: Tussen sterke verhalen en kwetsbare schoonheid

Locatie
PLNT

Datum/Tijd
• 07 maart 2024 van 10:00 - 17:00


Door het vertellen van sterke verhalen, zal de kwetsbare schoonheid van de Post 65 zichtbaar worden.

Op 7 maart 2024 organiseren de gemeente Leiden en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed het volgende Platform Post 65.

Op deze dag gaan we door middel van workshops van de gemeente Leiden en Mooi Noord-Holland en excursies ervaringen delen over het borgen van Post 65-erfgoed binnen de gemeente. Dit erfgoed vraagt een nieuwe eigen aanpak, met betekenisvolle participatie. Aan de hand van de gebouwen van PLNT, de Universiteit van Leiden en de woonwijk krijgen we grip op de kwaliteiten en de beleidsinstrumenten.

In debat met deskundigen Chris Suijker (directeur Vastgoed Universiteit Leiden), Freek Schmidt (hoogleraar architectuurgeschiedenis VU), Bart van Kampen (architect DZH, betrokken bij de transformatie van de gebouwen van Universiteit Leiden), Ariadne Schmidt (hoogleraar Leidse stadsgeschiedenis, Universiteit Leiden) gaan we in op een transformatie van een universiteitsgebouw en wat dat betekent voor de rol van gemeente, adviseurs en eigenaar.

Meer informatie en aanmelden.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.