Reinwardt Academie Erfgoedarena ‘Voetbal en Erfgoed’

Locatie
Hortusplantsoen 2

Datum/Tijd
• 10 november 2021 van 20:00 - 21:30


Hoe kan voetbal bijdragen aan een inclusievere toekomst?

Erfgoedprofessionals aan de Reinwardt Academie worden klaargestoomd om op een veelheid aan manieren te werken in de erfgoedsector en in museale instellingen. Voetbal wordt op vele manieren behandeld als cultureel erfgoed, met objecten, gemeenschappen en het doorgeven van verhalen.

In deze Erfgoedarena onderzoeken we of voetbal, vanuit zijn verleden, in het heden kan bijdragen aan een inclusievere toekomst.

Soms werkt de sport polariserend, soms verbindend. Fans zijn loyaal zijn aan “hun” club. Dit werkt door op de identiteitsvorming van mensen die in een bepaalde regio wonen of met een specifieke club zijn opgegroeid.

Daarnaast kijken we in deze Erfgoedarena naar ‘multiple identities’, de vele gelaagde identiteiten die we allemaal hebben. Hoe verlaten mensen hun linies, en hoe zorgt men, in en om het voetbal, voor een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.