Welke factoren bepalen een succesvolle samenwerking tussen deskundigen onderling? Wat is er nodig zodat professionals van overheden en het bedrijfsleven samen het omgevingsbeleid vormgeven, en daar de burgers bij weten te betrekken? Hoe ziet het er in de praktijk uit wanneer over de grenzen van het eigen vakgebied wordt gekeken? Welke ervaringen zijn daarmee opgedaan? En wat maakt het mogelijk om bottom-up aan de slag te gaan?
Op het SIKB-congres op 21 september 2017 in de Reehorst in Ede krijgt u een kijkje achter de schermen van projecten waarin nieuwe allianties zijn of worden gevormd. Doet u nieuwe ideeën op en wordt u geïnspireerd om ook in uw eigen praktijk bij te dragen aan het smeden van nieuwe samenwerkingsverbanden. En uiteraard is er tijdens het congres ook veel nieuws over de praktische aspecten van ons werk, over nieuwe technieken en de wijzigingen in SIKB-documenten per 1 januari 2018.
Het congres start met bijdragen van Carla Schönknecht, Gedeputeerde Water, Bodem en Natuur bij Provincie Zeeland en Roelof Bleker, Dijkgraaf van Waterschap Rivierenland. Onder leiding van Boudewijn Goudswaard, The Missing Link erfgoedadvies delen zij ervaringen over de samenwerking met burgers en bedrijven en andere overheden bij ontwikkelingen als dijkverzwaring en natuurontwikkeling.
In drie ronden met parallelsessies krijgt u vervolgens meer inzicht in de werkwijzen van nieuwe allianties voor de vakgebieden waarbinnen SIKB actief is, worden praktijkmethoden en innovaties gedemonstreerd en de ontwikkelingen van en rondom SIKB-richtlijnen belicht.
Klik op het programmaboekje voor meer informatie. Voor aanmelden, klik hier!
Geef een reactie