SIKB seminar: Digitaal werken in de archeologie

Locatie
• Online

Datum/Tijd
• 25 november 2021 van 09:30 - 12:30


Het seminar is bedoeld voor: specialisten, archeologen, (aspirant KNA) Depotbeheerders werkzaam als ZZP-er of voor een organisatie die direct of indirect te maken hebben met de KNA Pakbon en databases.

Kom meer te weten over hoe (specialistische) onderzoeksgegevens door middel van de KNA Pakbon en Archeodepot ontsloten kunnen worden voor toekomstig onderzoek en denk bijvoorbeeld ook aan ontsluiten van vondsten voor tentoonstellingen. Na deelname aan dit seminar ken je de basisbeginselen van het digitaal werken in de archeologie.

Na een algemene introductie kun je kiezen uit een van de twee verdiepende workshops:

Workshop I is met name voor (KNA) specialisten en archeologen interessant. Zij leren meer over hoe zij specialistisch onderzoek voor hun opdrachtgever kunnen mappen zodat deze gekoppeld kan worden aan de Pakbon.

Workshop 2 geeft (aspirant KNA) depotbeheerders, medewerkers en archeologen verdieping op het digitaal werken en uitwisselen door middel van de Pakbon op basis van de KNA Bouwstenen en KNA OS17.

  • Deelname telt mee als activiteit (categorie A06) in het kader van nascholing Actorregister. 
  • Deelname telt mee als kennisvereiste voor de aspirant KNA Depotbeheerder voor toetreding Actorregister onderdeel: Kennis bouwstenen en automatisering archeologie (cf BRL SIKB 4000).

U kunt zich hier aanmelden.

Klik hier voor het volledige programma.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.