Symposium Oral History in het onderwijs

Locatie
Erfgoed Gelderland

Datum/Tijd
• 19 mei 2022 van 14:00 - 16:00


In vervolg op het succesvolle mini-symposium ‘Iedereen vertelt’ organiseert Erfgoed Gelderland op donderdag 19 mei opnieuw een mini-symposium rondom oral history. Dit keer onderzoeken we de rol en het belang van oral history voor het onderwijs onder de titel ‘Oral history in het onderwijs’.

Programma

Marloes Hülsken (hoofddocent Lerarenopleiding Geschiedenis bij de HAN en docent Geschiedenis en vakdidactiek bij de Radboud Universiteit) neemt ons mee in de mogelijkheden van de interviewtechniek in de klas. Door middel van een aantal inspirerende voorbeeldprojecten ontdekken we hoe erfgoedorganisaties dat zelf in de praktijk kunnen aanpakken.

Praktische informatie

Het mini-symposium ‘Oral history in het onderwijs’ vindt plaats in het atrium van Erfgoed Gelderland, Westervoortsedijk 67-D, 6827 AT Arnhem. Het programma start om 14.00u. Vanaf 13.30 is de inloop en staat de koffie en thee voor u klaar. Het definitieve, inhoudelijke programma volgt binnenkort. Om circa 16.00 uur ronden we het programma af en is er tijdens de borrel ruimte om na te praten en ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via dit aanmeldformulier. Let op: er is beperkt plaats beschikbaar. Wilt u verzekerd zijn van een plaatsje? Geef u dan snel op.

Leden van het netwerk oral history hebben voorrang op deelname. Wilt u lid worden van het netwerk? Neem dan contact met op met Lian van der Zon.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.