Symposium & uitreiking BNG Bank Erfgoedprijs 2018

Locatie
Burgerzaal

Datum/Tijd
• 29 maart 2018 van 11:00 - 16:30


Op 29 maart wordt in Zutphen de BNG Bank Erfgoedprijs 2018 uitgereikt. Wie van de vier genomineerde gemeenten gaat naar huis met de prijs voor de beste erfgoedgemeente van Nederland: Deventer, Leiden, Tilburg of Zaandam?

Voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaar en de uitreiking van de prijs vindt een symposium plaats, inclusief excursies, gesprekken en lezingen, met als thema Cultureel Erfgoed: blijven delen & blijven onderzoeken.

Zutphen won in 2017 de BNG Bank Erfgoedprijs en is om die reden gastheer van de dag. De gemeente Zutphen wil excelleren als Kenniscentrum voor Erfgoed, en zoekt daarom intensief aansluiting bij het (wetenschappelijk) onderwijs. Bovendien ziet Zutphen het onderwijs als een belangrijke ingang om zijn culturele erfgoed te delen met de samenleving.

Professor Dolly Verhoeven (o.a. hoogleraar Gelderse geschiedenis aan de Radboud Universiteit) verzorgt de keynote. De bijeenkomst vindt plaats in de Burgerzaal en het naastgelegen Oude Stadhuis en wordt afgesloten in hotspot Het Koelhuis in de Noorderhaven.

Noteer de datum alvast in uw agenda:
Donderdag 29 maart 2018 van 11.00 (10.30 uur inloop) tot 16.30 uur
Burgerzaal, Lange Hofstraat, 7201 DC Zutphen

Meer informatie, en de mogelijkheid tot aanmelding, volgt binnenkort.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.