Symposium voor vrijwilligers in de onderwaterarcheologie

Locatie
• Online

Datum/Tijd
• 27 november 2021 van 13:00 - 16:30


Sinds 2015 organiseert de RCE jaarlijks een bijeenkomst voor en over vrijwilligers in de onderwaterarcheologie. Dit jaar staan onderwerpen op het programma die bijdragen aan de samenwerking bij een goede zorg voor ons archeologische onderwater erfgoed.

Tijdens het symposium gaan we met diverse sprekers in op onderwerpen die het voor vrijwilligers mogelijk maakt om meer onderzoek te kunnen uitvoeren, zoals de ontheffing op het Besluit Erfgoedwet Archeologie (BEA) en de vondstregistratie in Portable Antiquities of the Netherlands (PAN). Daarnaast lichten we een project toe waarbij zowel RCE, vrijwilligers als een commercieel bedrijf hebben samengewerkt. We sluiten af met een terug- en vooruitblik op onderwater archeologie in Nederland.

Aanmelden

De bijeenkomst vindt online plaats, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Aanmelden kan via de knop hieronder.

Via de e-mailbevestiging ontvangt u een link naar de online bijeenkomst.

Programma

13.00 Welkom en inleiding
Leonard de Wit (RCE)
13.10 Stand van Zaken ontheffing op de AMvB
Joost Kuggeleijn (OCW)
13.55 PAN Maritiem
Mirjam Kars (Vrije Universiteit Amsterdam) en Hans van der Weide (STIMON)
14.40 Pauze
15.00 Project Hoornse Hop
Thijs Coenen( RCE), Miriam Kruijssen (ADC), Joop Gortemaker (LWAOW) en John van Nieuwenhuizen (vrijwilliger in de onderwaterarcheologie)
16.00 Einde programma Maritiem Erfgoed Nederland en toekomst maritiem bij RCE
Barbara Speleers ( RCE)
16.15 Afsluiting

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.