Uitreiking Virtus scriptieprijs adelsgeschiedenis & mini-symposium

Locatie
Universiteit van Utrecht (Sweelinckzaal)

Datum/Tijd
• 22 januari 2019 van 19:30 - 21:00


Op dinsdagavond 22 januari 2019 reikt de Werkgroep Adelsgeschiedenis tijdens een feestelijk mini-symposium haar Virtus scriptieprijs uit aan winnaar Joris van Son (foto rechts). Namens NKS-wetenschapper Ben Olde Meierink, bestuurslid van de Werkgroep Adelsgeschiedenis, nodigen wij u van harte uit voor dit mooie programma! Bezoek lezingen van juryleden en de winnaar zelf. De avond wordt afgesloten met een borrel.

Over de scriptie
Joris van Son ontvangt de prijs voor zijn scriptie Studying Music a Home: Eighteenth-Century Dutch Domestic Music-Making (Researchmaster Musicology, Universiteit Utrecht), onder begeleiding van dr. Rebekah Ahrendt en prof. dr. Jeanice Brooks.
In zijn scriptie analyseert Van Son de achttiende-eeuwse praktijk van het musiceren in huiselijke kring. Met zijn scriptie levert Joris van Son een belangrijke bijdrage aan onze kennis van de vrijetijdsbesteding van adellijke families.

Datum: Dinsdag 22 januari 2019, 19:30-21:00 uur
Locatie: Sweelinckzaal, Drift 21, Utrecht
Route: Loop via Drift 27 (Universiteitsbibliotheek) door de binnentuin naar Drift 21. De Sweelinckzaal bevindt zich op de begane grond.
Aanmelden: klik hier

De toegang is gratis, u dient zich wel vooraf aan te melden.

De Virtus scriptieprijs
De Virtus scriptieprijs wordt elke twee jaar uitgereikt voor de beste Nederlandse of Belgische (research)masterscriptie waarin een substantiële rol is weggelegd voor (een aspect van) de adelsgeschiedenis.
De winnaar ontvangt naast de scriptieprijs een bedrag van 500 euro. De jury bestaat dit jaar uit prof. dr. Maarten Prak (voorzitter), prof. dr. Hans Cools, dr. Elyze Storms-Smeets en Conrad Gietman.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.