Webinar Studium Generale; Cultuurlandschap in het post-corona tijdperk

Locatie
• Online

Datum/Tijd
• 24 november 2020 van Hele dag


Samen met spraakmakende denkers en doeners uit de sector, verkennen we de toekomst. Wat is het post-coronaperspectief voor ons cultureel erfgoed? Schuilt in deze crisis misschien ook een kans? Deze vragen staan centraal in een viertal speciale Studium Generale webinars die de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed samen met de ErfgoedAcademie organiseert. In het vierde en laatste webinar van deze reeks richten we ons op het cultuurlandschap.

Nederlanders hebben in coronatijd massaal de natuurgebieden in Nederland bezocht en het Nederlandse cultuurlandschap herontdekt. Meer dan ooit is het belang van landschap en groen erfgoed voor ons welzijn duidelijk geworden. Deze toegenomen belangstelling heeft ook een andere kant: de druk op het landschap wordt groter. Kan het Nederlandse landschap dat aan?

Aanmelden

Klik hier om aan te melden. De bijeenkomst vindt online plaats, maar aanmelden is wel noodzakelijk.

Vooraf ontvangt men een link voor deelname aan dit webinar.

Programma
Tijdens dit Studium Generale nemen Agnes van den Berg (omgevingspsycholoog en bijzonder hoogleraar Beleving en waardering natuur en landschap aan de Rijksuniversiteit Groningen), Hank Bartelink (directeur-bestuurder LandschappenNL) en Jos Vranken (algemeen directeur NBTC Holland Marketing) u mee in de wijze waarop corona onze waardering, beleving en gebruik van het Nederlandse landschap beïnvloedt en de manier waarop beheerders en beleidsmakers met de nieuwe situatie omgaan.

  • We buigen ons over vragen als: kunnen we de nieuwe waardering voor het Nederlandse landschap vasthouden?
  • Wordt de druk op het landschap niet te groot?
  • Hebben Nederlanders hun eigen land nu definitief ontdekt als vakantieland of is het tijdelijk?

Reflectiebijeenkomst op dinsdag 1 december
Deelnemers aan het webinar worden uitgenodigd om na afloop hun reflectie in te sturen op de bijdrage van de sprekers. Hieruit worden drie deelnemers geselecteerd, die een week na de bijeenkomst de kans krijgen om hun post-corona perspectief te presenteren tijdens een digitale follow-up over hetzelfde vraagstuk.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.