Finalisten Museumtalentprijs 2022 bekend

v.l.n.r.: Tijmen Dokter, Marie Stel en Tim de Zeeuw

Uit 14 aanmeldingen heeft de jury drie jonge professionals gekozen die meedingen naar de titel Museumtalent 2022. In alfabetische volgorde zijn dit: Tijmen Dokter (Nationaal Militair Museum), Marie Stel (Museum Het Valkhof) en Tim de Zeeuw (Teyler’s Museum). Alle drie de kandidaten onderscheiden zich door hun visie op het museumveld en hun innovatieve werkwijzen. De uitreiking van de Museumtalentprijs vindt plaats op het Museumcongres op 6 oktober 2022.

Sinds 2017 is de door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) ingestelde Museumtalentprijs dé stimuleringsprijs voor jonge museumprofessionals. De Museumtalentprijs is ingesteld om verjonging en vernieuwing in de erfgoedsector te stimuleren en biedt jonge talenten tot 32 jaar de kans een eigen in te vullen ontwikkeltraject vorm te geven. De winnaar van de Museumtalentprijs ontvangt €3.000 en de overige twee finalisten elk €1.500. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed verzorgt in 2022 de uitvoering van deze stimuleringsprijs.

Kandidaten worden voorgedragen door hun opdrachtgever of leidinggevende. Een gerenommeerde jury met deskundigen vanuit de museumwereld beoordeelt de kandidaten op zichtbare blijk van een gepassioneerde en onderscheidende visie op museale collecties.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.