GA-Platform Restauratie stelt nieuwe voorzitter aan

Foto-Simon-Angel | Erfgoedstem

Simon Angel (51) is de nieuwe voorzitter van GA-Platform Restauratie. Bij deze koepel is ook OnderhoudNL Restauratieschilders aangesloten, net als negen andere brancheorganisaties voor onderhouds- en restauratiebedrijven in het cultureel erfgoed. Denk aan glazeniers, molenmakers, timmerlieden en siersmeden. Samen vertegenwoordigen zij ruim 400 bedrijven.

Angel volgt Wim van der Maas op, die het GA-Platform in 2016 oprichtte en tot 1 januari dit jaar voorzitter was. De nieuwe man is al voorzitter van de Vereniging van Erfgoed Hoveniers, een van de bij het platform aangesloten brancheorganisaties.

Daarnaast is Angel als consultant actief voor ministeries, provincies en omgevingsdiensten. Als procesmanager annex directievoerder was hij nauw betrokken bij restauratiewerkzaamheden aan onder meer Vesting Naarden, buitenplaats Huis Landfort en kasteelplein Amerongen. Ook geeft hij twee keer per jaar presentaties over innovaties op textielgebied tijdens de beurzen van Berlijn en München.

Het GA-Platform is bestuurlijk vertegenwoordigd in het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE) en de stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM). Met de restauratiearchitecten (VAWR) en -hoofdaannemers (Vakgroep Restauratie) wordt op tal van terreinen nauw samengewerkt, met als doel de kwaliteit in de monumentenketen te verbeteren.

Bron: Schildersvak