Het rijksmonumentale Pythagorascomplex in Groningen
Het rijksmonumentale Pythagorascomplex in Groningen Foto: Wutsje via Wikimedia CC BY-SA 3.0

Groningen moet ingrijpen bij bouw studio’s op binnenterrein rijksmonument

Bewoners van het Pythagorascomplex in de Groningse Plantsoenbuurt stappen naar de rechter. Ze vinden dat de gemeente had moeten ingrijpen bij de bouw van studio’s op het binnenterrein van het rijksmonument. De muren van zes meter hoog komen op sommige plekken op luttele meters afstand van de bestaande huizen. Bewoners maakten bezwaar omdat ze zon en uitzicht kwijt zijn en overlast en waardedaling van hun huizen vrezen. Volgens de gemeente voldoet de bouw echter aan de eisen en was ingrijpen onmogelijk. Daar leggen de bewoners zich niet bij neer. In ieder geval vier rechtszaken zijn in voorbereiding.