Historisch vrachtschip zoekt nieuwe eigenaar

Bottjalk De Smurf Foto: De Muesumwerf

De bottjalk De Smurf op de Museumwerf in Vreeswijk moet per oktober een nieuwe eigenaar hebben, anders zal het worden gesloopt. De Museumwerf kreeg het schip uit 1920, dat begon met de naam ‘De Twee Gebroeders’, uit een schenking van de gemeente Utrecht. Het was de bedoeling dat De Smurf behouden en gerestaureerd zou worden. Maar er is geen geld, ruimte en mankracht om het bijzondere schip te restaureren.

  1. Albert van Iperen: Leg maar naast Zeus, In Wormer. dan verzin ik een maatschappelijke functie waar mensen geld in willen stoppen. Je zou van het verslepen zelfs een festijn kunnen maken wat de financiële basis kan leggen. Je kunt bijvoorbeeld een evenement maken waarbij iedereen met een Opduwer of wat dan ook voor boot het schip een stukje sleept. Zo kan ik nog tien oplossingen verzinnen die geld en geluk opleveren. Niets hoeft met geld geregeld te worden als je de mensen vindt die willen helpen. Meer dan de ideeën en een plek heb ik helaas niet te bieden want ik heb geen geld om tijd te kopen. Ik garandeer nog negen ideeën om het schip te laten schitteren als er anderen zijn die helpen. Er moeten mensen zijn die het noteren en mensen zijn die het uitvoeren en mensen die het naar buiten brengen. Wil je mij helpen helpen? Mail dan naar albertvaniperen@gmail.com.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.