Kasteel stapelen bij slot Schaesberg

boei7

Slot Schaesberg speelt een belangrijke rol in IBA (Internationale Bau-Ausstellung) Parkstad, waarvan op 28 juni aanstaande, bij de startmanifestatie van het IBA Parkstad, een voorproefje wordt gegeven. Die dag geeft architect Machiel Spaan een workshop ‘Kasteel Stapelen’ voor het publiek. Met behulp van 20.000 bakstenen wordt in één dag de plattegrond van Slot Schaesberg zichtbaar gemaakt. De plattegrond die ontstaat blijft gedurende de zomermaanden beschikbaar voor diverse activiteiten.

Ondertussen is achter de schermen opnieuw een mijlpaal bereikt bij Slot Schaesberg. BOEi, de gemeente Landgraaf en Stichting Landgoed Slot Schaesberg hebben onlangs een overeenkomst getekend waarmee zij zich de komende vijf jaar gezamenlijk verbinden aan herbouw van Landgoed Slot Schaesberg. BOEi levert diensten, menskracht en kennis die bij de realisatie van dit unieke project nodig zijn. Een van de eerste activiteiten was de bouw van een uitkijktoren die tevens dienst doet als versteviging. Een volgende stap is de bouw van het bezoekerscentrum, dat in het najaar geopend zal worden. Leerlingen van regionale bouwopleidingen gaan hier aan meewerken.

Ga voor meer info over de workshop ‘Kasteel Stapelen’ en andere activiteiten naar de Facebookpagina van Slot Schaesberg.

Nieuwsbrief BOEi