Kinderen verzamelen stickers op honderden molens

Harald de Boer en Nicole Bakker met de molen spaarkaart

De Hollandsche Molen en stichting Nederland Monumentenland introduceren een spaarkaart voor kinderen. Vanaf Nationale Molendag op 13 en 14 mei tot Open Monumentendag op 9 en 10 september kunnen spaarstickers worden verzameld door een molen te bezoeken. Met een volle spaarkaart met 5 stickertjes verdienen de kinderen een uitnodiging voor het grote Molen Kinder-VIP-feest in oktober. Daarnaast maken de kinderen kans op een geheel verzorgd schoolreisje voor hun hele klas. Naar de molens natuurlijk!

De Hollandsche Molen organiseert sinds 1973 jaarlijks in het tweede weekend van mei de Nationale Molendag. Nederland Monumentenland organiseert ieder tweede weekend van september de VriendenLoterij Open Monumentendag. Honderden molens zijn tijdens beide evenementen geopend voor bezoek. Vooral voor jonge bezoekers gaat er een wereld open als ze van dichtbij kennismaken met de indrukwekkende techniek van een molen en het bijzondere ambacht van de molenaar.

Om het voor kinderen nóg leuker te maken om naar een molen te gaan, introduceren De Hollandsche Molen en stichting Nederland Monumentenland samen een spaarkaart. De spaarkaarten zijn verkrijgbaar bij honderden molens in Nederland. Bij een bezoek aan een molen kunnen kinderen een stickertje vragen. Als er vijf verschillende molens zijn bezocht en vijf stickertjes zijn verzameld, kan de kaart worden opgestuurd en ontvangt de verzamelaar een beloning.

Over De Hollandsche Molen
De Hollandsche Molen bestaat dit jaar 100 jaar en zet zich al een eeuw lang in voor het behoud van monumentale wind- en watermolens in ons land. Daardoor telt Nederland nog steeds zo’n 1.200 molens. Molens die schitteren in het landschap, het dorp of de stad en die je vaak ook kunt bezoeken. Duizenden vrijwilligers zorgen ervoor dat de molens ook daadwerkelijk kunnen draaien en malen.

Over Nederland Monumentenland
Stichting Nederland Monumentenland verbindt monumenten met het dagelijks leven van de Nederlander om zo het draagvlak voor, en het behoud van monumenten te vergroten. Dat doet de stichting door ontmoetingen tussen monumenteigenaren, erfgoedprofessionals en het brede publiek te organiseren op monumentale locaties. Daarnaast zorgt de stichting ervoor dat erfgoedprofessionals elkaar onderling ontmoeten en goed geïnformeerd blijven over wat er zich afspeelt in de erfgoedsector.