Lloyd Festival: Migrating World, georganiseerd door erfgoedstudenten!

ll-celogo1

Attention, heritagelovers! Op zondag 29 mei duiken we samen met jou dieper in de rijke historie van het Lloyd Hotel. Het Lloyd Festival is ontwikkeld naar aanleiding van de net geopende tentoonstelling in het hotel ‘Landverhuizers in het Lloyd Hotel’. Het hotel aan de Oostelijke Handelskade heeft een veelbewogen geschiedenis. Het is gebouwd als landverhuizershotel in de jaren ’20, waar veelal Poolse migranten verbleven voor ze de grote oversteek maakten naar Zuid-Amerika.

Tijdens het festival wordt er niet alleen gekeken naar het verleden maar focussen we ons ook op het heden, zo is er de opening van de designkamer, vormgegeven door migranten, Koffers vol Verhalen en storytelling: Discover the World Through Stories met persoonlijke verhalen verteld door migranten. Daarnaast kun je op het zonnige terras genieten van livemuziek onder het genot van een hapje en een drankje.

Aan de hand van de landverhuizers geeft het Lloyd Festival niet alleen een leerzame kijk op migratiegeschiedenis van Amsterdam en specifiek het Lloyd Hotel, maar slaan we ook de brug naar het heden, door de landverhuizers van toen te plaatsen in de context van de migrant van vandaag.

Het programma duurt van 14:00 tot 21:00. Het festival is de hele dag vrij te bezoeken en wij nodigen je van harte uit om na afloop nog een drankje met ons te drinken.

Meld je alvast aan op www.relatevents.nl en kijk voor meer informatie op onze facebookpagina! https://www.facebook.com/Relate-Events-1707847536095817/?fref=ts

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.