Maak tijd voor erfgoed dit najaar!

Groepsfoto Naarden. Bron: ErfgoedAcademie
Gesponsord

Erfgoed is niet meer weg te denken uit actuele maatschappelijke opgaven. Denk aan de verduurzamingsopgave, klimaatadaptie of woningbouw. Ook erfgoed beweegt mee met de veranderingen die nodig zijn voor een kwalitatieve en toekomstbestendige leefomgeving. Erfgoed kan een bijzondere rol spelen in een goede omgang met deze vraagstukken. Het is dan ook allang niet meer alleen de erfgoedambtenaar met erfgoed in het takenpakket, die zich met erfgoed bezighoudt. Ook professionals die werkzaam zijn in bijvoorbeeld Ruimtelijke Ordening krijgen te maken met erfgoedvraagstukken.

Yvonne Ploum, directeur ErfgoedAcademie: “Wil je erfgoed echt goed leren begrijpen, dan heb je actuele kennis nodig. Om die kennis toe te passen in de praktijk heb je vaardigheden nodig. Je erfgoedkennis vergroten of up to date houden vraagt dan ook om een tijdsinvestering. Dat is een investering in jezelf, maar daarmee ook in de toekomst van erfgoed. Want met goedopgeleide erfgoedprofessionals houden we ons erfgoed in stand en dragen we bij aan meer ruimtelijke kwaliteit en een fijnere leefomgeving.”

Werk je met erfgoed en wil je dit najaar jouw erfgoedkennis updaten, vergroten en in de praktijk leren brengen? Maak dan tijd in je agenda voor erfgoed dit najaar, dat kan nog voordat de zomervakantie begint!

Cursus Gemeentelijk Erfgoedbeleid. Kennis opdoen op locatie met een mooie rondleiding door het Berghkwartier in Oss: cultuurhistorie en stedelijke ontwikkeling. Foto: ErfgoedAcademie

De ErfgoedAcademie heeft dit najaar weer verschillende manieren waarop je jouw erfgoedkennis, vaardigheden en je netwerk kunt vergroten. Het najaarsprogramma bevat onder meer cursussen over actuele onderwerpen zoals, duurzaamheidsbeleid, erfgoedbeleid, water en erfgoed, gebiedsbiografie of financiën. In een combinatie van online bijeenkomsten en op locatie ga je aan de slag met erfgoedthema’s en leer je andere professionals kennen. Het nieuwe seizoen begint op 6 september met ‘Erfgoed, een eerste kennismaking’. 

Bekijk het najaarsprogramma van de ErfgoedAcademie dat begin september van start gaat

Cursusaanbod (erfgoedacademie.nl)

Ben je benieuwd welke leermogelijkheden goed bij jou of jouw organisatie passen? Neem dan contact met de ErfgoedAcademie via (088) 253 90 80