Het tijdschrift Monumentaal, waarvan de eerstvolgende editie vanaf 21 augustus in heel Nederland verkrijgbaar is, is ingrijpend vernieuwd. Het sterk verbeterde uiterlijk van het veelgeroemde tijdschrift is het resultaat van een kwaliteitsslag waar maanden aan is gesleuteld. De vormgeving is gemoderniseerd, het formaat verbreed en het magazine wordt vanaf nu gedrukt op zogenoemd beter wit papier. Niet veranderd is de inhoud. Die is op het vertrouwde hoge niveau gebleven.
Met de facelift is Nederlands enige tijdschrift over wonen, werken en ontspannen in klassieke ambiance klaar voor de nieuwe tijd. De leesbaarheid is vanwege het rustiger paginabeeld aanzienlijk toegenomen, waardoor reportages, actualiteiten, beschouwingen, columns en analyses beter tot hun recht komen. De bewaarfunctie wordt door het nieuwe uiterlijk bovendien extra benadrukt.
Missie
In haar huidige vorm kan Monumentaal in woord en beeld nog meer dan tot dusver invulling geven aan haar missie: een betrouwbare wegwijzer zijn in historisch erfgoed, een eigentijdse spreekbuis voor cultuurhistorie. De opgefriste Monumentaal schrijft blijvend niet alleen over bewoners van monumentale panden, maar ook over de bijzondere bouwwerken zelf, hun geschiedenis, architectuur en materiaalgebruik. Verder is er ruimhartig aandacht voor parken en (landschappelijke) tuinen. Ook monumentenzorg, restauraties en lifestyle komen aan bod.
Sociale media
Geheel conform de tijdgeest is Monumentaal actief op sociale media, zoals Twitter, Facebook en Pinterest. Maandelijks wordt een nieuwsbrief verspreid met weetjes over de schoonheid van stad en land. Ook presenteert het tijdschrift nagenoeg dagelijks nieuwsberichten op de veelbekeken website monumentaal.com
Nationaal magazine Monumentaal heeft kwaliteit hoog in het vaandel. Voor de enthousiaste redactie is dat bij onderwerpkeuze, schrijfstijl en beeldgebruik steevast prioriteit nummer een. Reden waarom regelmatig wordt samengewerkt met betrouwbare partners als Staatsbosbeheer, het NKS Kenniscentrum Kasteel en Buitenplaats, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), de vereniging Natuurmonumenten en het Erfgoedhuis Zuid-Holland.
Geef een reactie