Molen De Zwaluw in Hasselt wint BankGiro Loterij Molenprijs 2016

Met 6.853 stemmen heeft De Zwaluw in Hasselt de BankGiro Loterij Molenprijs 2016 gewonnen. De molen wint hiermee de hoofdprijs van 50.000 euro, een bedrag dat gebruikt gaat worden voor de vervanging van de wieken. In het nieuwe televisieprogramma RTL Live is vandaag een item over De Zwaluw te zien.

Bedankt voor jouw stem!
Voor de BankGiro Loterij Molenprijs waren vier molenprojecten genomineerd die gezamenlijk 24.084 stemmen hebben binnengehaald. De andere genomineerden gingen niet met lege handen naar huis: zij kregen één euro per ontvangen stem. Hierdoor ontving korenmolen De Goede Hoop in Mijnsheerenland 6.624 euro, papierfabriek De Middelste Molen in Loenen 6.146 euro en molen De Korenbloem in Ulvenhout 4.461 euro. Hopelijk kunnen we volgend jaar ook weer rekenen op jouw stem voor de Molenprijs 2017!

Onder toezicht van de notaris is ook bepaald wie de winnaar van het molenweekend is geworden. Deze persoon gaat binnenkort met maximaal vijf anderen genieten van een geheel verzorgd molenweekend.

Vereniging De Hollandsche Molen
De BankGiro Loterij Molenprijs wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen. De vereniging zet zich al sinds 1923 in voor het voortbestaan, malende en draaiende houden van de wind- en watermolens van Nederland.