Deze site is 'Under Construction', nog even geduld

Nationale Archeologiedagen: Museum Schokland

Schokland is een archeologisch monument vol prachtige bodemschatten. Ontdek het verborgen verleden van Werelderfgoed Schokland tijdens de archeologiedagen op 15 en 16 oktober.

Museum Schokland
In museum Schokland worden tijdens het weekend foto’s geëxposeerd over archeologische opgravingen die in de loop der jaren op en rond Schokland zijn gedaan. Hierop zijn veel bijzondere en zeldzame vondsten te zien. Op beide dagen zijn er rondleidingen door het museum.

Op zaterdag 15 oktober om 15.00 uur is er een Archeologie lezing in het Museum. Theo ten Anscher is gepromoveerd op de opgravingen op kavel P14 op Schokland. En zal vertellen over de archeologische opgravingen uit de Schokkergrond.

Bezoekerscentrum De Gesteentetuin

Op zaterdag 15 oktober kun je hutten bouwen in het Schokkerbos. Zondag 16 oktober staat de hele middag in het teken van archeologie-activiteiten voor kinderen bij de Gesteentetuin. Het bezoekerscentrum is open van 12.00 tot 17.00 uur.

Wil jij eens met eigen ogen bewonderen hoe een archeoloog te werk gaat? Dat kan! Deze middag zijn er namelijk twee echte archeologen aan het werk. Zij vertellen over Schokland en archeologie.

Lees hier meer over het programma van Schokland tijdens de Nationale Archeologiedagen.