Nationale Archeologiedagen: Het Stadsmuseum Woerden

14, 15 en 16 oktober: Nationale Archeologiedagen: tijdens de archeologiedagen wordt de game ‘de Legende van Lucius’ opgeleverd. Een spannend spel voor smartphone of tablet met daarin leuke filmpjes waarin Woerdenaren acteren als Romein of Germaan. Je moet voor het spel van hot naar her binnen de stad en allerlei opdrachten doen. En er is meer.

Tijdens de archeologiedagen wordt bovendien in het Stadsmuseum eindelijk het Frankisch zwaard onthuld dat al in 2012 bij opgravingen werd gevonden. De Franken leefden na de Romeinen in Woerden en maakten gebruik van de resten van het Romeins castellum. Dit zwaard werd gevonden in een graf van een Frankische edelman, een belangrijk persoon. Het zwaard heeft twee jaar in een ontzoutingsbad gelegen om te voorkomen dat het in de toekomst wegroest. Eindelijk te zien in het Stadsmuseum. Aan de Hoge Woerd is een informatiebord te zien over het zwaard. In het museum is gratis een magazine te verkrijgen dat geheel aan het zwaard is gewijd.

Het Stadsmuseum Woerden werkt met veel plezier aan het op velerlei wijzen, in beeld brengen van de Romeinse geschiedenis van Woerden. Romeinse historie is nu al overal in de stad te vinden, binnen en buiten, in het museum maar ook in de parkeergarage, in de bibliotheek, op het Kerkplein, aan de Hoge Woerd, op het water, langs de singels en wegen, noem maar op!

Dit jaar al lanceerde het Stadsmuseum spectaculaire Romeinse gadgets in de stad. Zoals ‘de Kamer van Lucius’ in de bibliotheek en de levensgrote fotoframe-Romein genaamd Rufus mét de ‘echte’ messing Paradehelm in het Stadsmuseum. In het najaar zal de superspannende game, ‘de Legende van Lucius’ gelanceerd worden. Kortom veel Romeins spektakel dit jaar. Voor dit jaar staan de volgende evenementen nog op de kalender, zet het vast in je agenda!

Van juni tot en met september: Romeinse Limes Zomer: van juni tot en met september zijn er overal langs de limes, dus ook in Woerden, iedere tweede zaterdag van de maand speciale activiteiten die te maken hebben met het leven van de Romeinen aan de noordgrens (Limes) van het Romeinse Rijk. Houd de website www.romeinselimeszomer.nl in de gaten.