Deze site is 'Under Construction', nog even geduld

Nationale Archeologiedagen: Het Trefpunt Rotterdamsebaan, Den Haag

Tijdens de Nationale Archeologiedagen op zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2016 is het Trefpunt Rotterdamsebaan dé plaats om meer te weten te komen over het archeologisch onderzoek en de vondsten die gedaan zijn in het tracé van de Rotterdamsebaan.

Het Trefpunt Rotterdamsebaan aan de Binckhorstlaan 174 is deze dagen geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Activiteiten
Het archeologisch onderzoek van de Rotterdamsebaan heeft vele en bijzondere vondsten opgeleverd. Een aantal is tijdens de Nationale Archeologiedagen (www.archeologiedagen.nl) in het Trefpunt te bewonderen. Daarnaast is er voor jong en oud nog veel meer te beleven:

  • archeologen vertellen graag over het onderzoek en de verhalen achter de vondsten
  • stap in de virtuele wereld: bekijk nog veel meer vondsten in spectaculaire 3D-beelden en stap binnen in het virtueel museum
  • Tussen Kunst & Kitsch: laat uw eigen archeologische vondst beoordelen en ontdek het verhaal erachter (alléén op zaterdag 15 oktober)
  • kom zelf scherven passen als een archeoloog (alléén op zondag 16 oktober)
  • knutselactiviteiten voor jong en oud: kruidenzakjes naaien en vullen met Romeinse kruiden of Romeins speelgoed maken, zoals knikkers en diertjes van klei of ballen van vilt
  • geniet van een hapje of drankje uit de Historische Keuken

Zie ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.