Nieuwe bestuursleden Nederlandse Kastelenstichting
Nieuwe bestuursleden Nederlandse Kastelenstichting

Nieuwe bestuursleden Nederlandse Kastelenstichting

Het bestuur van de Nederlandse Kastelenstichting, kenniscentrum voor kasteel en buitenplaats (NKS) is versterkt met twee algemene bestuursleden. Met het aantreden van Anniek Meinders en Eric Rijnders heeft de NKS aan slagkracht en diversiteit gewonnen. De nieuwe bestuursleden worden op 20 september 2018 geïnstalleerd.

Over de nieuwe bestuurders
Drs. A. Meinders (1970) is historica en al meer dan 15 jaar werkzaam binnen de wetenschappelijke uitgeverij. Naast haar huidige werk als uitgever bij Leiden University Press is zij lid van de Cultuurraad van de gemeente Hilversum. Zij wil een bijdrage leveren aan het bevorderen van de kennis over kastelen. Het toegankelijk maken van wetenschappelijke informatie voor een divers publiek ziet zij als een mooie uitdaging. Anniek wil haar expertise op het gebied van uitgeven en fondsenwerving inzetten voor de NKS.

Mr. drs. E. S. Rijnders (1965) heeft Rechten gestudeerd in Utrecht en Kunstgeschiedenis in Leiden. Hij heeft altijd belangstelling gehad voor kunst en geschiedenis en bewoont samen met zijn gezin een van de stads-havezaten in Vollenhove. In zijn dagelijkse werk is hij directeur van een goede doelenfonds voor jongeren. Zijn affiniteit met monumenten botviert hij in diverse nevenfuncties. Hij brengt de NKS een breed referentiekader en een breed netwerk.