Nieuwe editie archeologische publieksfolder

Met trots presenteert de gemeente Utrechtse Heuvelrug het vijfde deel van de archeologische folderreeks Graven in het Groen. In deze vijfde editie wordt het verhaal vertelt van de prehistorische grafheuvel De Halm die naast de Buurtsteeg in Maarn ligt. Hoe een toevallige vondst de betrokkenen verraste en ons een klein kijkje liet nemen in het leven en de dood op de heuvelrug duizenden jaren geleden.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug is een ware archeologische schatkamer. De archeologische folderreeks Graven in het Groen zet in elke editie een archeologisch ‘juweeltje’ die de gemeente rijk is in de schijnwerpers. De folderreeks is speciaal ontwikkeld voor jong en oud, van binnen en van buiten de gemeente, en is bedoeld om bijzondere archeologische vindplaatsen onder de aandacht te brengen.

De folder wordt gratis verstrekt op verschillende locaties in de gemeente, zoals in de Gemeentewinkel in Doorn, de VVV-kantoren en in de bibliotheken binnen de gemeente.

Ook is een digitale versie van de folder te downloaden op de gemeentelijke website. Per jaar verschijnen gemiddeld drie edities waarbij verschillende archeologische thema’s, perioden en locaties binnen de gemeente aan bod komen.

Persbericht Gemeente Utrechtse Heuvelrug