Nieuwe sKBL timmert hard aan de weg

sKBL-site

In februari 2014 is de stichting Digitaal portaal voor Nederlandse Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL) van start gegaan. De stichting spant zich in voor meerdere doelstellingen, alle in het belang van de Nederlandse cultuurgroene erfgoederen, ongeacht wie ze toebehoren.

Het allerbelangrijkste doel is om het iedereen makkelijker te maken zich digitaal te kunnen informeren wat er zoal op de Nederlandse kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen (KBLs) te doen valt. Waar kan je op een buitenplaats overnachten, kamperen, paardrijden? Welk kasteel biedt mogelijkheden voor kinderen of waar kan je de hond (aangelijnd) uitlaten op een landgoed? Om dit doel te bereiken zijn vrijwilligers al lange tijd bezig met het inventariseren wat er op Nederlandse KBLs allemaal te doen is. Als een buitenplaats volledig gesloten is, wordt dit uiteraard vermeld!

Op de site is met behulp van iconen nu makkelijk te vinden wat er op iedere KBL mogelijk is. Daarmee is er op de sKBL-site nu voor het eerst een landelijk overzicht beschikbaar waar men in Nederland kan overnachten op een buitenplaats, waar landgoedwinkels zijn, welke de kasteelmusea zijn, waar men zich sportieve bezigheden kan doen en nog veel meer.

Nieuwsbrief

Begin deze maand ging de eerste nieuwsbrief uit. De nieuwsbrief  geeft een rijk en uitgebreid overzicht van al het nieuws over kastelen, buitenplaatsen en landgoederen in Nederland. Onder deze link is deze voor u bereikbaar. De brief is met behulp van enige artikels van nieuwe correspondenten samengesteld.

Abonneren is gratis en garandeert dat u heel goed op de hoogte blijft van het wel en wee van ons cultuurgroen erfgoed.