Projecten gezocht voor Prijs Nederlandse Publieksarcheologie

Tijdens de 43ste Reuvensdagen in Groningen zal de Stichting Archeologie & Publiek (SAP) voor de eerste keer van de Prijs der Nederlandse Publieksarcheologie uitreiken. De prijs gaat naar het project dat archeologie en publiek op een originele, creatieve en succesvolle wijze aan elkaar verbindt. Denk aan projecten – groot en klein – van kunstwerken, theaterstukken, exposities, educatie projecten, tot een evenement of een project op het gebied van digitale media.

Zeepkistsessie Reuvensdagen
Vanaf 3 september kunnen projecten worden voorgedragen voor deze prijs. Uiterste inzenddatum is donderdag 10 oktober. Een deskundige jury zal dan uit alle inzendingen een shortlist van vier genomineerden selecteren. Tijdens de Reuvensdagen (15-16 november in Groningen) krijgen deze vier genomineerden de kans hun project op een zeepkist aan het publiek te presenteren. De uiteindelijke winnaar wordt op de Reuvensdagen bepaald door de jury en het op de Reuvensdagen aanwezige publiek.

Nomineren
Een project dat deze prijs verdient in handen? Ga dan naar onze website www.publieksarcheologie.nl voor meer informatie. Hier staan ook alle spelregels en kunt u het aanmeldformulier te downloaden.

Over de SAP
De SAP wil een platform zijn voor iedereen die zich met de overdracht van archeologie aan publiek bezig houdt of zich betrokken voelt bij het onderwerp. Deze groep kan de kwaliteit van publieksacties vergroten en aandacht vragen bij onderwijskundigen, ontwerpers, beleidsmakers, bestuurders en politici voor de noodzaak om de maatschappij te laten profiteren van de resultaten van het archeologisch onderzoek.

Met het in het leven roepen van deze prijs wil de SAP de publieksarcheologie op een nieuwe manier onder de aandacht brengen.

Persbericht Stichting Archeologie en Publiek