Open Monumentendag: Fietstocht door Amsterdam

Map Your City heeft speciaal voor Open Monumentendag in samenwerking met Heemschut Amsterdam een interactieve fietstocht in de binnenstad opgesteld over erfgoedbescherming door de jaren heen. U kunt de tocht zelf rijden met de app van Map Your City. De tocht neemt u mee langs gedenkwaardige momenten in de monumentenzorg en bijzondere monumenten. Het startpunt van de tocht is het Korenmetershuis aan de Oudezijds Kolk 28. Voor of na de fietstocht is het pand zelf ook te bezoeken. Doe op Open Monumentendag met ons mee! Sluit je aan bij de Heemschut Hacking Heritage Bikeride of organiseer je eigen bikeride tijdens Open Monumentendag.

(zoek in de app op Hacking Heritage Bikerides of check de website).

Map Your City is een app die iedereen gratis kan gebruiken om plekken en gebouwen in kaart te brengen, verhalen te delen, ideeën uit te wisselen of gewoon op ontdekkingstocht te gaan door de stad. Centraal staat het vinden, in kaart brengen, delen en verbinden van gebouwen, plekken en erfgoed met mensen, organisaties, verhalen en ideeën. Map Your City biedt de mogelijkheid om een community van gebruikers rondom een gebouw of een plek te organiseren en je eigen netwerk of community te betrekken bij de doelstellingen, het werk of vastgoed van je organisatie of bedrijf.

Map Your City
Map Your City
Je kan zelf je eigen locaties toevoegen op de kaart, monumenten die je hart hebben gestolen of een leegstaande monumentale plek waar je een geweldig idee voor hebt. In de Map Your City app staan wereldwijd al meer dan 20,000 plekken. Van verborgen parels tot bekend erfgoed, creatieve plekken, leegstaande panden tot standsstranden… en de kaart groeit elke dag met gave locaties!

Map Your City is er voor iOS en Android. Download de app gratis.