Loftwoningen in wederopbouwkantoor Den Helder

Voormalig kantoor Openbare Werken Den Helder. Foto: http://www.wederopbouwdatabank.nl/

Het voormalig pand ‘Openbare werken’ aan de Sportlaan is officieel in gebruik genomen als loft-woningencomplex loft 62. Burgemeester Koen Schuiling verrichtte samen met wethouders Pia Bruin & Suzanne den Dulk de officiële opening.

Een loft is een woning die bestaat uit één of meerdere grote ruimtes. De hoge plafonds en originele details, zoals stalen kozijnen en originele verwarming zijn uniek aan loft 62.

Meer dan 50 jaar werd in dit pand hard gewerkt door ambtenaren van Stadsontwikkeling & Beheer om van Den Helder een mooie stad te maken. Nu is het project van ontwerper Pascal Riksman klaar voor uniek wonen in Den Helder: loft 62. Het voormalige ambtenarenbolwerk is veranderd van een kantoorcomplex in Loft-woningen.

Door de bijzondere uitstraling is het bij uitstek een plek voor mensen die zich thuis voelen in een dynamisch en hoogstedelijk milieu. Het voormalig gemeentebolwerk biedt nu plaats aan lofts variërend van 200 tot 271 m2, naar ontwerp van Pascal Riksman. De ruimtes zijn in hoge mate zelf in te delen. Atelier, kantoor, studio of extra studeer-/slaapkamer behoren tot de mogelijkheden.

Zie bouwfoto’s

Persbericht gemeente Den Helder