Paleis Het Loo opent haar deuren voor publiek

Tuin Paleis Het Loo, Apeldoorn
Tuin Paleis Het Loo, Apeldoorn Foto: Paul Blonk via Wikimedia CC BY-SA 3.0

Paleis Het Loo opent vanaf 22 april 2023 haar deuren voor het publiek. Het paleis is gelegen in Apeldoorn en biedt bezoekers de kans om meer te leren over de geschiedenis van de Nederlandse monarchie en het leven van de voormalige bewoners van het paleis. Het paleis was ooit een zomerresidentie van de Nederlandse koninklijke familie en is sinds 1984 opengesteld voor het publiek als museum.

Het paleis heeft de afgelopen jaren een uitgebreide renovatie en uitbreiding ondergaan om het paleis voor te bereiden op de toekomst en bezoekers te voorzien van een unieke museumervaring. Het hoofdgebouw van het paleis is gerenoveerd en de tuinen zijn opnieuw aangelegd. Daarnaast zijn er nieuwe tentoonstellingsruimtes en faciliteiten toegevoegd aan het complex. Paleis Het Loo is daarom een unieke bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse monarchie en de geschiedenis van Nederland. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige tuinen en architectuur, en tegelijkertijd meer leren over de geschiedenis van het land.

Naast de vaste collectie, waaronder een uitgebreide collectie van meubels, schilderijen, zilverwerk en porselein, zal er ook een tijdelijke tentoonstelling te zien zijn. De tentoonstelling zal zich richten op de geschiedenis van het paleis en zijn bewoners. Daarnaast biedt het paleis verschillende activiteiten en rondleidingen aan voor bezoekers van alle leeftijden, zoals wandeltochten door de tuinen en workshops.

Het paleis zal dagelijks geopend zijn van 10:00 tot 17:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Paleis Het Loo of aan de kassa bij het paleis zelf.