Podcastserie belicht historische moestuinen door heel Nederland

Door het hele land krijgen historische moestuinen bij kastelen en buitenplaatsen een nieuw leven: van een middeleeuwse kruidentuin, een warmoeshof tot een moderne zelfoogstmoestuin. Schrijfster Josephine Rombouts duikt in deze serie van tien podcasts in de geschiedenis van deze oude tuinen. De luisteraar maakt kennis met uiteenlopende moestuinen verspreid over Nederland en ontmoet gepassioneerde vrijwilligers, vakkundige tuinbazen en bevlogen eigenaren. Zij vertellen over vergeten  groenten en kruiden, oude tuintechnieken, biodiversiteit en de moestuin als verbindende plek voor jong en oud. Geniet na het luisteren extra van uw eigen bezoek aan de moestuinen!  

U vindt de podcasts vanaf donderdag 30 juni 2022 door naar de sKBL-website te gaan: www.skbl.nl/moestuinen-op-kbl/ 

De eerste podcast gaat over de Middeleeuwse kruidentuin van landgoed Oostbroek in De Bilt (Utrecht) en is vanaf donderdag 30 juni 2022 te beluisteren. Wekelijks wordt op  donderdag een nieuwe podcast uitgebracht: 

2. De Hof van Schaesberg, Landgraaf (Limburg) donderdag 7 juli 

3. De Warmoes- en Kruidhof van het Muiderslot, Muiden (Noord-Holland), donderdag 13 juli 

4. De moestuin van landgoed Zuylestein, Leersum (Utrecht), donderdag 20 juli 5. Het leifruit van Dekema State, Jelsum (Friesland), donderdag 27 juli 6. De moestuin en het kookboek van De Menkemaborg, Uithuizen (Groningen), donderdag 4 augustus 

7. De moestuin van landgoed Twickel, Ambt Delden (Overijssel), donderdag 11 augustus 

8. Sociale tuinderij De Scheve Schup op landgoed Haanwijk, Halder (Noord Brabant), donderdag 18 augustus 

9. De moestuin van Villa Ockenburgh, Den Haag (Zuid-Holland), donderdag 24 augustus 

10. De zelfoogstmoestuin van Landgoed Grootstal, Malden (Gelderland), donderdag 1 juli 

Op de website van Stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL) vindt u ook aanvullende informatie, tips om andere moestuinen te bezoeken en een landelijk overzicht van toegankelijke historische moestuinen bij kastelen en buitenplaatsen. Deze serie podcasts is een initiatief van sKBL en tot stand gekomen met financiële steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds.