Pop-up tentoonstelling archeologie in winkels Alphen aan den Rijn

Hooftstraat, Alphen aan den Rijn Foto: Google Maps

Vanaf juni zal een tijdelijk tentoonstelling worden ingericht in een aantal winkels in de Hooftstraat, in het centrum van Alphen aan den Rijn. Het gaat om de vondsten uit 3 opgravingen die in het centrum zijn uitgevoerd. Één daarvan op de locatie waar in 2015 het hijsongeval bij de Julianabrug plaatsvond. De expositie moet zo archeologische, bouwhistorische en de meer recente geschiedenis zoveel mogelijk met elkaar verbinden De expositie is mogelijk gemaakt met subsidie van de Provincie Zuid-Holland.

In 2017 zijn 3 opgravingen uitgevoerd in het centrum van Alphen aan den Rijn: twee aan het begin van de Hooftstraat en de derde ter plaatse van de locatie waar het brugdek van de Julianabrug op de bebouwing terecht kwam. Op deze locaties is inmiddels nieuwbouw gekomen, welke recent is opgeleverd en waarvan nieuwe winkels zijn geopend.

Tentoonstelling
Mede dankzij de subsidie van Provincie Zuid-Holland werd het mogelijk om nog iets met de archeologische vondsten te doen. In de etalages van de nieuwe winkels staat van juni tot en met augustus een pop-up tentoonstelling van de archeologische vondsten.

Opening
Zin om ook te komen kijken? 7 juni wordt de tentoonstelling officieel geopend door wethouder Leo Maat. De tentoonstelling is tot eind augustus te zien in de etalages in de Hooftstraat tussen de Aar en de Julianabrug.