Rapper Typhoon op Slot Loevestein bij Erfgoedfestival 2020

Rapper Typhoon bij Slot Loevestein.
Rapper Typhoon bij Slot Loevestein. Foto: still uit video Erfgoedfestival
Video Erfgoedfestival

Rapper Typhoon en negen andere kunstenaars nestelen zich deze zomer op een tiental Gelderse historische locaties om zich te laten inspireren voor een productie of een optreden. Dit doen ze in het kader van het Gelders Erfgoedfestival. Glenn de Randamie, beter bekend onder zijn artiestennaam Typhoon, verbleef twee weken lang op Slot Loevestein in Poederoijen. Daar liet hij zichzelf onderdompelen in de rijke historie van het slot.

De tien kunstenaars verblijven tijdens het festival twee weken lang op een bijzondere erfgoedlocatie in Gelderland. Op die manier kunnen ze zich laten inspireren. “Kunstenaars veranderen onze blik, verrassen ons en laten ons nadenken”, volgens Mijke Pol, directeur van het Erfgoedfestival.

Bron van inspiratie

Typhoon slaapt in een soldatenhuisje en staat ’s ochtends om negen uur op in het Slot om dan een rondje te gaan lopen. Volgens hem is de locatie een bron van inspiratie. “Dit was een plek waar andersdenkenden tot gevangenschap werden gezet. Je moest in die tijd heel erg opletten met wat je zei en wat je dacht. Ik trek die koppeling naar het heden toe.”

De producties van de artiesten zijn vanaf 27 september online te zien tijdens de Maand van de Geschiedenis. De eerste optredens vinden die dag plaats in het Nederlands Openluchtmuseum. Daarna volgen iedere zondag twee andere producties die online te zien zijn.

Bekijk meer: https://erfgoedfestival.nl/artiesten/typhoon/

TV-erfgoed: Slot Loevestein in ‘Ontdek je plekje’, vermoedelijk eind jaren 70

Video: TV zoals het vroeger was