Staatssecretaris Uslu heropent originele hoofdentree Concertgebouw Amsterdam

CC BY SA 1.0 Foto: Hans-Peter Harmsen via Wikimedia.
Concertgebouw, Amsterdam.

De oude hoofdingang aan de voorzijde van het Concertgebouw is hersteld en opnieuw geopend. Sinds 1988 was de ingang aan de zijde van het Museumplein gesloten vanwege logistieke redenen.

​​Demissionair Staatssecretaris Gunay Uslu Opent de Gerestaureerde Ingang

Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) verrichtte de opening op 2 september rond 12.00 uur, waarbij ongeveer 5000 genodigden aanwezig waren. Deze gasten krijgen ook de gelegenheid om op zaterdag de rest van het Concertgebouw te verkennen en concerten bij te wonen, waaronder die van het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck en singer-songwriter Jeangu Macrooy.

Volgens de directeur van het Concertgebouw, Simon Reinink, dient de heropening van de oorspronkelijke entree twee doelen: het verbeteren van de bezoekersstroom en het versterken van de band met het Museumplein. De huidige hoofdingang aan de zijkant van het gebouw blijft ook in gebruik, en bezoekers zullen op hun tickets zien welke ingang ze kunnen gebruiken.

Verbetering van Bezoekersstroom

“Net als in een voetbalstadion zie je straks op je kaartje al bij welke ingang je moet zijn, A, B of C,” vertelde Wouter van Poppel, hoofd facilitaire dienst en hospitality van het Concertgebouw eerder in Het Parool.

“We spreiden op die manier de bezoekersstroom en maken het routeplan duidelijker. De meeste bezoekers komen nu via het kassagebied binnen, en dan moet je maar zien uit te vinden hoe je in Voorzaal Zuid of Noord komt. De vaste concertganger weet de weg, maar als je hier minder vaak komt, moet je niet hoeven zoeken. Voor de bewegwijzering in het gebouw zijn 270 borden aangepast.”