UNESCO en Stichting Werelderfgoed lanceren de werelderfgoed Podcast

Beeld: Stichting Werelderfgoed Nederland

De Nederlandse Unesco Commissie en Stichting Werelderfgoed Nederland lanceren een Werelderfgoed Podcast. Het is dé Nederlandse podcast volledig gewijd aan alle ins- en outs van werelderfgoed. Hier worden de prangende vragen en interessante feiten over de ruim 1100 uitzonderlijke erfgoederen besproken. De eerste aflevering, die op 9 oktober wordt gepresenteerd, staat in het teken van de vraag ‘Wat is Werelderfgoed?’. In de volgende afleveringen wordt ingegaan op de nominatieprocedure en uitdagingen bij het reilen en zeilen van deze bijzondere gebieden of gebouwen. 

Over de Podcast
Wereldwijd zijn er ruim 1100 plekken die zich Unesco werelderfgoed mogen noemen. Daarvan bevinden zich 10 in het Koninkrijk der Nederlanden. Deze monumenten en natuurgebieden zijn zo bijzonder dat ze behouden moeten blijven. In de Werelderfgoed Podcast vertellen Koosje Spitz (Nederlandse Unesco Commissie) en Petra Gout (Stichting Werelderfgoed Nederland) alles over werelderfgoed, het internationale verdrag en het beheer. De podcast zit boordevol feiten, verhalen en interviews.

Aflevering 1 -‘Wat is Werelderfgoed?’ 
De meeste mensen hebben wel eens gehoord van ‘werelderfgoed’, maar wat het precies inhoudt, is vaak minder bekend. Werelderfgoedspecialisten Koosje Spitz en Petra Gout buigen zich in deze eerste aflevering over de kernvraag ‘Wat is werelderfgoed?’. Deze titel is slechts weggelegd voor uitzonderlijk erfgoed. Een dergelijke status krijg je niet zomaar, maar wie besluit tot inschrijving op de werelderfgoedlijst en aan welke criteria moeten erfgoederen voldoen?

Luister mee via Spotify, of Soundcloud! Je kunt de podcast in Itunes vinden via zoekterm ‘Werelderfgoed’.

Heb je een leuke vraag, stuur hem naar info@werelderfgoed.nl en wie weet wordt dat ons volgende onderwerp.