Verkoop Paviljoenwoningen in Rotterdams Zuiderziekenhuis van start

Zuiderziekenhuis, Rotterdam Foto: Gemeente Rotterdam

De verkoop van woningen in het voormalige Zuiderziekenhuis (1939), aan de Groene Hilledijk in Rotterdam gaat op 5 juni van start. De eerste en tweede fase betreft de restauratie en herbestemming door BOEi van de voormalige Paviljoens naar in totaal 30 riante woningen. BOEi en Impact Vastgoed werken daarnaast aan circa 80 loftappartementen in het hoofdgebouw (Carré), die later op de markt worden gebracht.

Sylvia Pijnenborg, adjunct-directeur BOEi: “Het had weinig gescheeld of dit prachtige gebouw, waar vele duizenden Rotterdammers herinneringen aan koesteren, was met de grond gelijk gemaakt. Door de komst van het Zuider Gymnasium in het Poortgebouw, de woningen in de Paviljoens en appartementen in het Carré behouden we dit belangrijke erfgoed voor de stad en krijgt Rotterdam Zuid weer een icoon om trots op te zijn.”

De eerste fase van het project gaat op 5 juni in verkoop en betreft 15 woningen in Paviljoen G, variërend in grootte van 95 – 170 m2 met prijzen van € 354.500,-tot € 594.500,- v.o.n. Verdere informatie is te vinden op www.hetzuider.nl.