Welke gemeente wint € 25.000 uit handen van Halbe Zijlstra?

BNG erfgoedprijs voor gemeenten, uitreiking 17 november. In het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden hoort een van de 9 genomineerde gemeenten Alkmaar, Apeldoorn, Borsele, Elburg, Hellevoetsluis, Leeuwarden, Venlo, Westerveld of Winterswijk op die dag om half 5 ’s middags zijn naam noemen en mag de cheque mee naar huis nemen. Na een prikkelende presentatie van de 9 kanshebbers door Karel Loeff (directeur van de 100 jaar bestaande Bond Heemschut en jurylid van de BNG Erfgoedprijs) heft juryvoorzitter Arno Brok (burgemeester van Dordrecht) de spanning op en noemt aan het einde van het juryrapport de gelukkige. Vervolgens overhandigt staatssecretaris Halbe Zijlstra de cheque en oorkonde en spreekt de winnende gemeente en het publiek toe.

ingezonden bericht

Ad ’s-Gravesande, voorzitter van Kunsten ’92, leidt de middag en maakt het de 9 gemeenten nog eventjes moeilijk. Wim Weijland, directeur van het Rijksmuseum van Oudheden, is uw gastheer en vertelt iets over zijn mooie museum.

De jury van de BNG-Erfgoedprijs bestaat uit: Arno Brok (burgemeester van Dordrecht), voorzitter; Liesbeth van der Pol (architecte, oud-Rijksbouwmeester); Jan van de Voorde (plaatsvervangend directeur Rijksdienst Cultureel Erfgoed); Paul Spies (directeur Amsterdam Museum); Karel Loeff (directeur Bond Heemschut); Andries Ponsteen (directeur Erfgoedhuis Zuid-Holland, voorzitter vereniging van erfgoedhuizen OPEN).

Plaats: Rijksmuseum van Oudheden, donderdag 17 november 2011, 15.00 tot 17.00 uur
Rapenburg 28 2311 EW LEIDEN

De middag wordt afgesloten met een feestelijke borrel.