Zonnepanelen op de vesting van Naarden?

Zonnepanelen
Zonnepanelen Beeld: Vera Kratochvil via Public Domain Pictures CC0

Er wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor de plaatsing van zonnepanelen bovenop de parkeerplaats van een van de bastions van de vesting van Naarden. Maar van verschillende kanten klinkt kritiek.

“We snappen goed dat ook wij een bijdrage moeten leveren aan het verduurzamen van de regio, maar zonnepanelen in de historische vesting doen afbreuk aan de cultuurhistorische waarde en het aangezicht,” zegt Jelmer Kruyt van Goois Democratisch Platform.

De Naarder vestingwerken zijn eigendom van de Stichting Monumentenbezit. Dat laat weten het plan kritisch te volgen, maar is niet op voorhand tegen. “Binnen bepaalde randvoorwaarden kan hier wellicht best wat mogelijk zijn.”

  1. Ga eerts ens beginnen met de daken van woningen,openbare gebouwen vol te leggen dat kan volgens prof Jan Rotmans en dan heb je geen zonnevelden en andere idiote plekken meer nodig . Vanaf volgend jaar komen er lichte zonnepanelen, die ook recycle baar zijn op de markt en die kunnen op ALLE daken een Nederlands bedrijf Solarge produceert ze. We moeten wel oppassen dat we niet heel Nederland verpesten en met huizen, windmolens en zonneparken want het hoeft helemaal niet.!!!! Er moet alleen een centrale regie komen ,waar wel en waar niet gebouwd en/of zonnepanelen en windmolens mogen komen en duidelijke wetgeveing,, die is er nu ook niet. Iedereeen doet maar wat.. Stop ermee!!!!!

  2. Tja, het is maar wat je mooier (historisch verantwoord?) vind: een zooitje milieu vervuilend, veelkleurig blik of een goed ontworpen en passend in deze situatie dak van zonnepanelen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.