25.000-ste bezoeker in het Gevangenismuseum

Merksplas. – Op zondag 13 juli mocht het Gevangenismuseum in Merksplas de 25.000-ste bezoeker verwelkomen. Deze eer viel te beurt aan Marina Roelands uit Zundert. Ze werd letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet. Naast een mooie bloementuil, kreeg ze nog een pakket boeken, alsook een gratis verblijf voor één weekend in B&B De Landloper in Merksplas-Kolonie. Marina deelde die vreugde samen met haar buren, die in groep een bezoek brachten aan het museum.

Het Gevangenismuseum heeft de wind in de zeilen. In de beginjaren kwamen er ca 3000 bezoekers per jaar, vooral uit Merksplas en de buurgemeenten. Sindsdien stijgt het aantal bezoekers gestaag. Thans komen de groepen uit gans het land, vanaf Oostende en De Panne tot Tongeren en Maaseik. Ook vanuit Nederland is er heel wat belangstelling, zelfs vanuit Drente.

Een bezoek aan het Gevangenismuseum is dan ook zeker de moeite waard, want er worden boeiende verhalen verteld. Meestal wordt zo’n bezoek gekoppeld aan een (eventueel gegidste) wandeling op het mooie landlopersdomein of een bezoek aan een andere toeristische attractie uit de regio. Een dagtrip naar de Kempen wordt op deze wijze een aangename en leerrijke gebeurtenis, die je kan koppelen met de Bourgondische geneugten van het leven….

Persbericht Gevangenismuseum