Deze site is 'Under Construction', nog even geduld
de bodemconstructie van de berging foto: Isalacogghe

IJsselkogge wordt op 10 februari gelicht

De IJsselkogge bij Kampen zal op 10 februari worden gelicht, mits de weersomstandigheden het toelaten, zo is onlangs bekendgemaakt. Sinds september vorig jaar zijn de voorbereidingen in volle gang met wat wel de meest technisch geavanceerde bergingsoperatie wordt genoemd. Onder supervisie van archeoloog Wouter Waldus zal het wrak, dat in 2012 werd gevonden, met behulp van een op maat gemaakte mandconstructie worden opgetild.

Trailer IJsselkogge NL from IJsselkogge on Vimeo.

Bekijk ook:
Scheepswrakkenparadijs in de IJsselbodem: Achtergrondinformatie in drie artikelen over het wrak en de bergingsoperatie.

De Ijsselkogge, het levenswerk van archeoloog Wouter Waldus: Wouter Waldus is hoofdarcheoloog bij de werkzaamheden rond de IJsselkogge.

De middeleeuwers waren echt niet dom: Vanwege de locatie van de kogge, die samen met twee kleinere bootjes vlak bij de haven van Kampen ligt, denken archeologen dat de schepen bewust tot zinken zijn gebracht in de vijftiende eeuw.

Bekijk hier het nieuwsarchief over de IJsselkogge.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.