Archeologie 3.0: ‘Richt een Nationaal Archeologiefonds op voor belangrijke vondsten’

Morgen wordt gestemd over de Erfgoedwet. Een groep archeologen pleitte vandaag in Trouw voor de oprichting van een Nationaal Archeologiefonds om de uitwerking en presentatie van bijzondere archeologische ontdekkingen te kunnen betalen. Volgens de archeologen zijn sommige archeologische ontdekkingen zo bijzonder, dat ze ons beeld van het verleden grondig kunnen veranderen. Maar dan moeten de vondsten wel goed uitgewerkt en gepresenteerd kunnen worden.
Jasper van Dijk van de SP is het met de archeologen eens en zegt morgen tijdens de laatste stemming over de Erfgoedwet hun standpunt nogmaals aan de minister voor te leggen. daarnaast interviewde EenVandaag op NPO Radio1, Masja Parlevliet van het Convent van Gemeentelijke Archeologen in Nederland. Zei onderstreepte het belang van zo’n Nationaal Archeologiefonds in het geval van kostenoverschrijdingen die gemeenten niet kunnen dragen.

Hier het interview met Masja Parlevliet op Radio 1:

The following two tabs change content below.

Caspar Steinebach

Caspar Steinebach (Leiden, 1984) woont in Utrecht. Hij studeerde journalistiek in Zwolle en archeologie in Amsterdam. Sinds 2013 is hij redacteur archeologie bij de Erfgoedstem. Voor TGV Teksten en Presentaties in Leiden deed hij onderzoek naar de beeldvorming van Nederlandse archeologie in de media. In 2014 richtte hij, CultureRoad op, dat zich bezig houdt met culturele producties.