Artis mogelijk vervolgd voor sloop 19e-eeuws pleisterwerk in Groote Museum

Groote Museum Artis. Foto: Google Streetview

Bij restauratiewerkzaamheden aan het Groote Museum in de Amsterdamse dierentuin Artis zijn delen van het zeldzame negentiende-eeuwse interieur gesloopt. De pleisterlaag met daaronder oude, geschilderde afwerkingslagen met marmerimitatie is tot aan het metselwerk afgebikt en de stucplafonds gesloopt. Justitie overweegt Artis te vervolgen.

Het Groote Museum is het oudste museum van Amsterdam en stamt uit 1855. Artis begon in 2003 met de plannen voor een algehele renovatie en restauratie van de monumentale gebouwen op het terrein. De restauratie van Het Groote Museum is daar een belangrijk onderdeel van.

Lees het gehele bericht bij NH Nieuws.

  1. “”Een projectleider heeft besloten om het stucwerk van de wanden af te halen, waar meerdere lagen op zaten. Hij heeft de vergunning verkeerd gelezen en zonder overleg het stucwerk eraf gehaald.”, zo is te lezen op NH Nieuws.

    Treurig. Nu is het stuk.
    De vergunninghouder moet zich natuurlijk houden aan de vergunningvoorwaarden. Bij twijfel over de voorwaarden moet je navraag doen. Maar misschien kan de gemeente hier ook van leren door de voorwaarden in begrijpelijke taal op te stellen? De leesvaardigheid van mensen is soms niet hoger dan B1-niveau

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.