Bezwaar tegen sloop Groene Kruisgebouw IJsselstein

Stichting de Aanzet uit Ijsselstein heeft bezwaar aangetekend tegen de aangekondigde sloop van het Groene Kruisgebouw aan het Kronenburgplantsoen. Volgens de stichting is de aanvraag niet volledig. Bovendien is de bevolking van IJsselstein niet gepolst bij de initiatieven om het pand uit 1935 te slopen en op de vrijgekomen ruimte een stadspark aan te leggen. In dit park moet het verhaal van het historische 13e eeuwse Kasteel Ijsselstein worden verteld, dat gebouwd door het geslacht van Amstel, op deze plek heeft gestaan. Het pand is in strakke Amsterdamse School stijl ontworpen door Ijsselsteiner J. van der Krift, die doormiddel van een prijsvraag de opdracht had binnengesleept.

Persbericht Stichting de Aanzet

  1. Dit gebouw mag echt niet worden gesloopt, zonde !!
    Zo mooi gebouw met een legio aan bestemmingen voorbehouden. Gemeente IJsselstein ga je eigen schamen als dit echt tegen de vlakte gaat.

  2. weer een stukje erfgoed van ons ijsselsteiners gesloopt net als de schooltjes die ervoor stonden heel lang braakliggend terrein geweest waar blijft onze oude stukjes waar wij mee vergroeid zijn het is gewoon te erg voor woorden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We hebben zorg genomen om alle rechthebbenden voor hier gereproduceerde foto's te traceren, soms evenwel zonder succes. Iemand die in dit opzicht meent rechten te hebben wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de redactie van de Erfgoedstem.